2013 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. 2015 yılında T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji bölümünü kazandı. 2018 yılında “Üniversite Sınavına Hazırlanan Öğrencilerin Depresif Belirti Yaygınlığı ile Stresle Başa Çıkma Tarzları arasındaki ilişki” konulu tez sunumunu başarıyla tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog ünvanını kazandı. Lisans ve yüksek lisans süreci boyunca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Metin Sabancı Spastik Çocuklar vakfı ve Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde zorunlu ve gönüllü stajlarını tamamladı. 2014 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı ardından 1 yıl süreyle özel bir dershanede ‘Rehberlik ve Psikolojik Danışman’ ünvanıyla çalıştı. Özel bir eğitim merkezinde atipik çocuklarla 6 ay çalıştıktan sonra özel bir anaokulunda 3 yıl boyunca ‘anaokulu psikoloğu’ olarak görev aldı. Yüksek lisansını ve gerekli terapi eğitimlerini tamamladıktan sonra özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde çocuk, ergen ve yetişkinlerle psikoterapi çalışmalarına başladı. Çocuklarla ‘Çocuk Merkezli Oyun Terapisi’, ergen ve yetişkinlerle ‘Bilişsel Davranışçı terapi’ ve ‘Şema Terapi’ ekolleriyle çalışmaktadır. Çocuk objektif, projektif, zekâ ve dikkat testleri uygulayıcısıdır
Her ne kadar kurumumuzda böyle bir ayrım uygulansa da, gerek erişkin psikologları gerekse de çocuk psikologlarının lisans ve bazen yüksek lisans eğitimleri aynıdır. Ancak sonraki klinik yönelimleri ve aldıkları sertifika programlarından sonra kendi istekleri doğrultusunda böyle bir pratik uygulama ayrımı oluşmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de psikolog ve psikiyatrist ayrımını yapmakta zorlanan danışan ve hastalarımız mevcuttur. Çok kısa olarak söylemek gerekirse, psikologlar tıp doktoru değillerdir, bundan dolayı psikiyatrik hastalıkların tedavisinde ilaç kullanmaları mümkün değildir, daha çok halk arasında konuşma tedavisi olarak bilinen ve terapi olarak adlandırılan terapötik destek sağlarlar.
Psikologların danışan ve hastaların düşünce, duygu ve davranışlarını değiştirmek amacıyla uyguladıkları girişimlerin hepsine terapi denmektedir. Terapinin tedavi edici etkis i olarak adlandırılan kişiyi değiştirme sürecin başlayabilmesi için öncelikle kişinin kendisinde bu duruma istekli ve sabırlı olması gerekmektedir.